reklam
reklam

SON DAKİKA

Gaziantep Haber TV
reklam

Gaziantep sokaklarında böceklere karşı savaş

Bu haber 30 Nisan 2024 - 19:48 'de eklendi ve 20 kez görüntülendi.
Gaziantep sokaklarında böceklere karşı savaş

reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte kent genelindeki mahalle, cadde ve sokaklarda haşerelere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki 165 bin odak noktasında 155 personel ve 63 ekipmanla ilaçlama yapıyor.

Bu kapsamda saha kontrollerini düzenli olarak sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Öz, 7/24 sahada ekiplerin çalıştığını belirterek, bu çalışmanın yanında vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü vurguladı. Öz, “İlaçlamaların tam anlamıyla kent içinde karşılık bulması için vatandaşların çöplerini çöp kovalarına ağzı kapalı bir şekilde atmaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, kova ve bidon içinde bulunan durgun suların ağzını kapalı tutmaları gerekiyor” dedi.

Gaziantep’in her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu belirten Öz, ilaçlama çalışmalarında ekipman ve personel sayısının da artması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların talep ve şikayetlerine hızlıca yanıt verdiklerini aktaran Öz, ilaçlama ile ilgili destek almak isteyen vatandaşların ‘Gaziantep İletişim Koordinasyon Merkezi (GİKOM)’, ‘ALO 153’ ve ‘0 342 321 00 09’ iletişim numaralarından ulaşabileceklerini belirtti. Öz, “24 saat sahada nöbetçi ekiplerimiz bulunuyor. Aynı zamanda saha kontrolünü sağlayan personellerimiz de mevcut” şeklinde konuştu.

Toplamda 165 bin odak noktasında ilaçlama çalışmalarının belirli aralıklarla yapıldığını dile getiren Öz, “Belirlediğimiz bu noktaları en az 6 kez olmak üzere ilaçlıyoruz. Bu noktalarda yıl içerisinde yapmış olduğumuz ilaçlama sayısı da 1 milyonu geçiyor” açıklamasını yaptı.

Etiketler :
reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
reklam
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA