reklam
reklam

SON DAKİKA

Gaziantep Haber TV
reklam

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Filistin’e Destek

Bu haber 09 Mayıs 2024 - 17:10 'de eklendi ve 17 kez görüntülendi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Filistin’e Destek

reklam

Gaziantep’te bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ve Filistin halkının maruz kaldığı zulme sessiz kalmadı. HKÜ Psikoloji Öğrenci Topluluğu öncülüğünde düzenlenen “sessiz yürüyüş” ve basın açıklamasıyla üniversite kampüsünde Filistin için dayanışma gösterildi.

Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı yürüyüşte, “Filistin ve Doğu Türkistan yalnız değildir”, “Bu zulme dur de”, “Gazze’de soykırım var” gibi mesajlar taşıyan pankartlar ve dövizler ile seslerini duyurdular.

Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversite olarak Filistin halkının yanında olduklarını ve acılarına sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Psikoloji Öğrenci Topluluğu Başkanı Şeyma Akkuş ve Başkan Yardımcısı Halide Tüter ise psikoloji öğrencileri olarak, yaşanan insanlık dışı travmalara sessiz kalamayacaklarını belirttiler.

HKÜ İktisadi-İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Saadet Öztürk tarafından okunan basın bildirisinde ise Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekilerek, insanlık için adalet talebinin önemi vurgulandı. Basın bildirisinde, insan hakları savunucuları ve uluslararası toplumun Filistin halkının yanında olması çağrısında bulunuldu ve dayanışmanın önemi vurgulandı.

Etiketler :
reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
reklam
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA