reklam
reklam

SON DAKİKA

Gaziantep Haber TV
reklam
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Seçil Erzan’ın yargılandığı davada ara karar açıklandı

reklam
Bu haber 09 Mart 2024 - 9:15 'de eklendi ve 38 kez görüntülendi.

Seçil Erzan’ın, yüksek kar getirili özel fon vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla ilgili olarak mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Selçuk İnan’ın ifadesinin alınması için Gaziantep’e talimat yazılmasını ve bazı banka üst düzey çalışanlarının duruşmada hazır edilmesi için yazı yazılmasını kararlaştırdı. Duruşma 24 Mayıs tarihine ertelendi.

 

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması 13 saat sürdü. Duruşma sonunda Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluklarının devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

SEÇİL ERZAN VE ALİ YÖRÜK’ÜN TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM EDECEK

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararında, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına diğer tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrollerinin devamına hükmetti. Müşteki Selçuk İnan’ın beyanının alınması için Gaziantep Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, Denizbank’ın bildirdiği banka çalışanlarının tanık olarak dinlenmesine, kamera kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunun beklenmesine, Hakan Kıran’ın tanık olarak zorla getirilmesine karar verildi.

DURUŞMA 24 MAYIS’A ERTELENDİ

Bu celse dinlenen müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Nestor Fernando Muslera’nın katılan olarak davaya kabullerine karar veren mahkeme heyeti banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla’nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Heyet, sanık Asiye Öztürk’ün imzasına yönelik ek ATK raporunun alınmasına karar vererek duruşmayı 24 Mayıs’a erteledi.

BELÖZOĞLU, ARDA TURAN VE MUSLERA DİNLENDİ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ile Galatasaray’ın Uruguaylı milli kalecisi Fernando Muslera da dava kapsamındaki bir duruşmaya ilk kez müşteki olarak katılım sağladı. Dosyaya gelen evrakların okunduğu duruşmada, Denizbank’ın katılma talebi değerlendirildi. Mahkeme heyetinin bu talebi reddetmesinin ardından müştekilerin beyanının alınmasına geçildi.

MUSLERA: PARANIN GERİ ÖDENECEĞİNE DAİR RESMİ DEKONT ALDIM

İspanyolca tercüman aracılığıyla konuşan Fernando Muslera, sanık Seçil Erzan’ı 2011’de banka çalışanı olarak tanıdığını belirterek, Aralık 2022’de bankada finans işleri müdürü olarak bildiği kişiler tarafından arandığını, bu kişilerin yatırım teklifinde bulunduğunu, Erzan’ın da yatırımına karşılık yüzde 35 kar vadettiğini söyledi.

Seçil Erzan’ın, Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’dan “fonu idare eden kişiler” olarak bahsettiğini anlatan Muslera, “Denizbank’ın Florya şubesinden 700 bin dolar para çektim. Ve çektikten sonra menajerim Musa Mert Çetin’e verdim. Denizbank’ın Levent şubesine bu parayı Çetin götürdü. Şubat 2023’te Ziraat Bankası’ndaki hesabımdan 500 bin dolar alıp tekrar Musa Mert’e verdim. Kendisi bu parayı Denizbank’ın içine girmeden kapıda verdi.” dedi.

Erzan’ın kendisine paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont verdiği ve bu süreçte 700 bin dolarını da Erzan’dan geri aldığını kaydeden Muslera, sanığın 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremleri sebep göstererek kendisini oyaladığını da öne sürdü.

 

KAYNAK : SON DAKİKA 
reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam
SON DAKİKA